کلسیم سیانامید پرلکا چیست؟

پرلکا، کود کلسیم سیانامید گرانول، تولید کشور آلمان و مورد تایید اتحادیه اروپا برای سلامت انسان و گیاهان است. نیتروژن این کود خاص به آرامی در مدت طولانی آزاد میشود تا خاک را سالم و بارور نگه دارد. پرلکا حاوی بیشترین میزان کلسیم حل شونده در آب در میان همه کودهای نیتروژن دار است که بلافاصله در اختیار گیاهان قرار میگیرد. پرلکا همچنین فعالیت بیولوژیکی خاک را تحریک میکند که موجب پیشگیری از مشکلات مربوط به  بیماری ها و آفت های خاک در تناوب زراعی میگردد.

 

  • ٪۱۹/۸  نیتروژن N کل
  • بیش از ۵۰٪ اکسید کلسیم CaO
کلسیم سیانامید پرلکا از سه ماده خام سنگ آهک، ذغال سنگ و نیتروژن اتمسفر بدست می آید. سنگ آهک ابتدا در کوره به آهک سوخته(اکسید کلسیم) تبدیل می شود. مخلوطی از ذغال سنگ و آهک سوخته درون کوره الکتریکی به دمای 2500 درجه سانتیگراد میرسد تا کلسیم کاربید تشکیل شود. کلسیم کاربید از کوره خارج شده تا خنک و جامد شود. سپس توسط آسیاب به پودر تبدیل می شود.
نیتروژن خالص در دمای -183 درجه سانتیگراد از هوا استخراج می گردد.سپس این نیتروژن در دمای 1100 درجه سانتیگراد به پودر کلسیم کاربید دمیده می شود و کلسیم سیانامید شکل می گیرد. کلسیم سیانامید به ظرافت تراشیده و گرانول شده تا کود پرلکا بدست آید.
کلسیم سیانامید در طی چندین مرحله در خاک تبدیل میشود که برای اثر پذیری کود بسیار پر اهمیت است. بعد از پخش پرلکا، رطوبت خاک آن را تبدیل به کلسیم هیدروکسید و نیتروژن سیانامید می کند. میکروب های خاک سپس نیتروژن سیانامید را از طریق اوره به آمونیوم تبدیل می کنند. هرچه خاک گرمتر باشد این تبدیل سریعتر انجام می شود. بخش کوچکی از سیانامید به دیسیانامید تبدیل می شود. دیسیانامید کار تبدیل آمونیوم به نیترات توسط باکتری های خاک را کند می کند. در نتیجه این امر، کود پرلکا به مدتی طولانی به حالت آمونیوم باقی میماند که برون رفت نیتروژن از خاک را به حداقل میرساند. بسته به میزان کود استفاده شده، رطوبت خاک و دما بین 1 تا 2 هفته طول میکشد تا نیتروژن سیانامید به طور کامل تبدیل شود. برای بسیاری از محصولات این مدت زمان انتظار است که میبایست بین دانه پاشی یا کاشت و استفاده از کود پرلکا رعایت شود. ساختار ظاهری کود ممکن است تا چند هفته در خاک قابل تشخیص باشد.

راز اثر بلند مدت پرلکا

پرلکا کلسیم سیانامید برای اثر طولانی مدت و متعادلش معروف است. زیرا که برخلاف دیگر کود های نیتروژن، پرلکا برای حداقل 6 تا 8 هفته به شکل پایدار آمونیوم باقی می ماند. در نتیجه گیاهان آمونیوم بیشتر و نیترات کمتری جذب می کنند. برتری های این امر به شرح زیر است:
  • حداقل شدن برون رفت نیتروژن از خاک حتی در اثر شستشوی شدید
  • رشد سالم و پایدار
  • رشد ریشه قویتر
  • سطح نیترات کمتر در گیاه

‍پرلکا حاوی کلسیم محلول در آب و بسیار فعال است!

بیشتر کود های نیتروژن، pH خاک را تغییر میدهند که ممکن است اثرات منفی بر ساختار و فعالیت بیولوژیکی خاک داشته باشد. در مقابل، پرلکا نه تنها pH را تغییر نمیدهد بلکه همچنین حاوی کلسیم حل شونده در آب است که به سرعت در اختیار گیاه برای رشد سالم قرار می گیرد. کلسیم عنصری مهم از بافت گیاه است که دوام و ماندگاری گیاه را افزایش می دهد.
هنگامی که در مورد اثر بخشی پرلکا کلسیم سیانامید صحبت میکنیم، میبایست بین اثر اصلی آن بعنوان کود(نشان داده شده به رنگ نارنجی) و اثرات جانبی آن(نشان داده شده به رنگ سبز) تفکیک قائل شویم. اگر پرلکا به درستی استفاده شود، در طول مدتی که در فاز سیانامید است به کاهش علف های هرز،بیماری های قارچی خاک، انگل های مراتع و حلزون ها کمک کند. از همه مهمتر، پرلکا کلسیم سیانامید جمعیت بزرگی از باکتری های مفید خاک را تحریک میکند که فعالیت بیولوژیکی خاک را افزایش می دهد!

پاکیزگی خاک با پرلکا - خاک سالم، گیاه سالم، دام سالم

 

اثر پرلکا کلسیم سیانامید بر علف های هرز

پرلکا تا عمق ۴-۵ سانتیمتر بذر علف های هرز و علف های هرز کوچک را از بین می برد که این امر نیاز به استفاده از علف کش ها را کاهش میدهد. بدون استفاده از علف کش پرلکا رقابت علف های هرز را تا حد رسیدن تولید به نقطه سرشکن اقتصادی تضمین می کند. بذر عمیق علف های هرز یا علف های هرز با ریشه ی عمیق در خاک به اندازه کافی تحت تاثیر قرار نمیگیرند.

 کاهش بیماری های خاکی

پرلکا با افزایش فعالیت باکتری های خاک باعث از بین رفتن تعداد مهمی از پاتوژن های خاک می شود که به مهمترین آن ها در جدول زیر اشاره شده است.

کاهش حلزون ها

پرلکا هنگامی که در فاز کلسیم سیانامید قرار دارد به کاهش جمعیت حلزون ها کمک شایانی می کند.